leef-woon-geniet

Zonnehoeve 12 Apeldoorn

Het perceel en pand zijn bereikbaar via een eigen, landgoedachtige oprit die tussen een dubbele haag leidt naar de bezoekersparkeerplaatsen en eigen parkeerplaatsen. Hierachter staan twee houten bijgebouwen voor fietsen en gereedschap. Het achterste gebouw heeft een houten veranda. Rondom de parkeerplaatsen en de bijgebouwen ligt een nieuw ingezaaid gazon.

De markante en karakteristiek vrijstaande villa “Zonnehoeve” met veranda en balkon is gebouwd in 1925. De bijzondere architectuur van deze woning vormt het hart en naamgever van de moderne nieuwbouwwijk Groot Zonnehoeve die er achter is gebouwd. De villa heeft haar originele uitstraling behouden evenals de vrijheid van voorheen. Gelegen op een perceel van 2.780 m2 is hier ruimte en vrijheid in overvloed te ervaren.

Vrijstaande karakteristieke villa, in de afgelopen jaren gemoderniseerd met respect voor de originele architectuur en het karakter van de woning. Het is een echt familiehuis met een moderne keuken, woonkamer, eetkamer, maar liefst 8 slaapkamers en 2 badkamers, maar leent zich ook voor praktijkruimte/kantoor aan huis.

Verkocht onder voor behoud

leef-woon-geniet

Apeldoorn

Zonnehoeve 12

Vraagprijs € 735.000,- k.k.

In de loop der jaren zijn er vernieuwingen in- en om de woning doorgevoerd. Zo zijn er zinken dakgoten geplaatst en hebben alle muren voorzetwanden en is het dak geïsoleerd en de elektra vernieuwd en voorzien van een moderne meterkast. In 2008 is dubbelglas aangebracht op de begane grond en in enkele kamers op de verdieping. Glas-in-lood delen hebben gebrandmerkt isolerend glas. In 2010 zijn de keuken en een badkamer vernieuwd. Alle vloeren zijn gerestaureerd en de kozijnen en de gevels aan de buitenzijde zijn in 2016 professioneel geschilderd. De woning is van binnen geschilderd, de trap is gerestaureerd en voorzien van een stijlvolle loper. De 2e etage is opnieuw afgewerkt en ingedeeld met 2 grote slaapkamers. In 2018 is de woning aangesloten op de riolering en is de eigen inrit gemaakt. Het balkon is vernieuwd en de tuin is aangepast met een houtwal, beukenhagen, bijgebouwen en 7 parkeerplaatsen. Tot slot zijn de binnendeuren gerestaureerd en enkele zijn vervangen.Het perceel en pand zijn bereikbaar via een eigen, landgoedachtige oprit die tussen een dubbele haag leidt naar de bezoekersparkeerplaatsen en eigen parkeerplaatsen. Hierachter staan twee houten bijgebouwen voor fietsen en gereedschap. Het achterste gebouw heeft een houten veranda. Rondom de parkeerplaatsen en de bijgebouwen ligt een nieuw ingezaaid gazon.