leef-woon-geniet

Juffrouw Bosstraat 3 Zorgvlied

Het woonhuis is in 1992 gebouwd en aan de buitenzijde in karakteristiek Zweedse kleuren geschilderd: bruinrood gecombineerd met wit en okerkleur. Er is een vrijstaande houten garage. Het geheel is uitstekend onderhouden en zeer goed geïsoleerd.

Deze Zweedse woning biedt een combinatie van een idyllische ligging en uitvoering met hoogwaardige natuurlijke materialen en een uitermate sfeervol wooncomfort. Gelegen in een omgeving die zich kenmerkt door prachtige bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Deze vormen samen het nationaal park “Het Drents Friesche Wold”.

Het perceel van 620 m2 is, geheel passend in de omgeving, met een landelijk karakter aangelegd. Het geheel oogt alsof de natuur het zelf heeft vormgegeven. Vanuit de achtertuin heeft u een prachtig vrij uitzicht.

VERKOCHT

leef-woon-geniet

Zorgvlied

Juffrouw Bosstraat 3

Vraagprijs € 369.000,- k.k.

Een unieke kans om te wonen in dit vrijstaande sfeervolle Scandinavisch woonhuis in een omgeving die zich kenmerkt door prachtige natuurgebieden, zoals bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Deze vormen samen het nationaal park “Het Drents Friesche Wold”. Het woonhuis is in 1992 gebouwd en aan de buitenzijde in karakteristiek Zweedse kleuren geschilderd: bruinrood voor de wanden gecombineerd met wit voor de brede overstekken en wit in combinatie met okerkleur voor de kozijnen van de vele raampartijen. Er is een vrijstaande houten garage en vanuit de achtertuin heeft u vrij uitzicht op het natuurgebied. Het geheel is uitstekend onderhouden en zeer goed geïsoleerd. Dit Zweedse woonhuis is gebouwd van massief grenen planken die uit Zweden geïmporteerd zijn. De kwaliteit van dit hout is zeer hoogwaardig omdat de bomen in die regio langzamer groeien, wat de kracht en de structuur van het hout ten goede komt. Ook alle kozijnen en buitendeuren zijn van Zweeds grenen. Behalve de positieve bouweigenschappen van houtbouw schept deze bouwstijl een optimaal woonklimaat. Begrippen als leefbaarheid en kwaliteit van atmosfeer zijn hiervan de kenmerken. Het geeft een ultiem woongenot in een sfeer die nauwelijks te omschrijven valt, maar die bij binnenkomst direct wordt ervaren. ‘Puur wonen’ geeft wellicht de ervaring het beste weer. Het huis is warm in de winter en koel in de zomer. Zowel de woonvertrekken van de begane grond als de slaapvertrekken op de verdieping zijn royaal en hebben door de toepassing van het grenen hout op de wanden, plafonds en deuren/kozijnen veel karakter en sfeer. De ramen in de woning zijn voorzien van HR+++ beglazing. Het perceel van 620 m2 is, geheel passend in de omgeving, met een landelijk karakter aangelegd. Het geheel oogt alsof de natuur het zelf heeft vormgegeven. Aan de voorzijde van het perceel staat een wit houten spijltjeshek als afrastering met een afsluitbare poort, die toegang geeft tot de oprit naar de vrijstaande houten garage. Langs de oprit staan leilindes en buxushaagjes. De poort naar het toegangspad van de voordeur komt bij de stijlvolle overdekte entree met sierhekwerk. De tuin aan achterzijde biedt diverse idyllische plekjes: aan de woning aan de achterzijde een sfeervol terras, deels afgeschermd met een halfhoge beukenhaag, daarachter gazon met diverse bomen (een grote beukenboom, twee Japanse Kersen, en appelbomen, buxushaagjes en rozen. De tuin gaat met een kleine greppel en via de aan de tuin grenzende particuliere weide en landbouwgrond over in ruim 6000 ha. natuurgebied en biedt een prachtig vrij uitzicht. Er zijn in de op loopafstand van de woning prachtige wandel- fiets- en paardrijroutes. Indeling: Overdekte entree, hal met garderobe en moderne meterkast. De royale toiletruimte met toilet en fontein is uitgevoerd met Carrara marmeren tegels op de vloer en witte metrotegels op de wanden. De gezellige living is tuingericht gesitueerd en heeft dubbele tuindeuren naar het aangrenzende terras. Hier kunt u vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar van mooie dagen en de prachtige natuur genieten. Door de royale afmeting van de living zijn er diverse inrichtingsmogelijkheden. De huidige inrichting heeft aan de voorzijde een werkplek, het zitgedeelte aan de achterzijde is tuingericht, met daarnaast een pianovleugel en de eettafel. De halfopen woonkeuken ligt aan de voorzijde van het woonhuis en kijkt uit over de voortuin en het woonhofje. De L-vormige keukenopstelling heeft massief beukenhouten fronten en er is ruimte voor een eettafel. Via een deur is de bijkeuken bereikbaar waar een berging met was- en stookruimte (met de HR Intergas CV-ketel uit 2018) is ingericht. Een buitendeur geeft toegang de oprit en tuin. In de hal is via de houten trap de verdieping bereikbaar. De twee grootste slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde en aan de voorzijde bevindt zich een derde slaapkamer. De schuine zijdes van de kamers bieden berg- en kastruimte. Via een vlizotrap is de bergzolder te bereiken. De complete lichte badkamer bevindt zich aan de voorzijde en is ingedeeld met een betegelde doucheruimte, een ligbad, een wastafel met spiegel, een 2e toilet en een bidet. Deze Zweedse woning biedt een combinatie van een idyllische ligging en uitvoering met hoogwaardige natuurlijke materialen en een uitermate sfeervol en luxe wooncomfort. De woning ligt aan de voorzijde in een woonhofje van een tiental vrijstaande woningen en heeft aan de achterzijde volledig vrij uitzicht. Wonen en werken zijn hier goed te combineren met een buitenleven. Zijn de omschrijving en foto’s van deze bijzondere woning een goede weergave van uw eigen woonwensen, dan bent u van harte uitgenodigd voor een bezichtiging.

Meer weten? Bel direct voor meer informatie.