Zo is uw woning klaar voor de verkoop

Maak u woning klaar voor de verkoop

Bij een huis verkopen in Apeldoorn wilt u dat kijkers, vanaf het moment dat zij voet over uw drempel zetten, het gevoel hebben dat ze thuiskomen. U wilt dat zij zich kunnen inbeelden hoe ze met kerst aan uw eetkamertafel zitten, dat ze meteen zien hoe hun bank in de woonkamer zou staan of dat ze  opslag verliefd worden op de unieke eigenschappen van uw woning.

Maar hoe zorgt u dat iemands hart sneller gaat kloppen bij het zien van uw woning? In deze blog delen we een aantal tips voor als u binnenkort een bezichtiging heeft.

Succesvol uw huis verkopen?

Vanuit ons thema Leef, Woon & Geniet vergroten wij de woonbeleving in- en rondom uw woning en vinden wij samen uw koper. Neem contact op voor meer informatie.


HUIS VERKOPEN

Verkoopstyling tips 

Het belang van licht
Eén van de eerste dingen die mensen in uw woning zal opvallen is, is het licht in uw huis. Mensen houden niet van een donkere woning. Instinctief associëren we donker met het negatieve en licht met het positieve. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen makkelijker negatieve eigenschappen kunnen opnoemen van een woord dat in een donkere kleur is geschreven, terwijl als ze hetzelfde woord in een lichte kleur voorgeschoteld krijgen zij neigen naar positieve eigenschappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit dat donker gelinkt is aan “bedompt” en “donker hol”. Als u een bezichtiging in uw woning heeft zorg dan voor voldoende licht in uw woning. U wilt tenslotte dat uw woning positieve associaties oproept.

Dit bereikt u bijvoorbeeld door de deuren van de verschillende vertrekken open te zetten in plaats van dicht, de gordijnen te openen en te zorgen dat er op sommige plekken een lamp aan staat. Overdrijf echter niet. Te fel licht zal ook als negatief ervaren worden. Dit omdat de andere situaties waarin we met fel licht geconfronteerd worden niet positief is: de tandarts en het ziekenhuis. Verder kunt u overwegen donkere muren opnieuw te schilderen in een lichtere kleur.

“Instinctief associëren we donker met het negatieve en licht met het positieve”

Als de kijkers van uw woning in de avond langskomen, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met het licht. Zorg dat de lichten in de verschillende vertrekken aan staan en dat uw kijkers niet zelf hoeven te zoeken naar de diverse lichtknopjes. We hebben allemaal weleens in het huis van vrienden, lichtelijk gefrustreerd, gezocht naar het lichtknopje in een donkere badkamer,  bespaar je potentiële kopers een dergelijke ervaring.

Meest gelezen artikelen

Makelaar Apeldoorn 

Makelaar Beekbergen

Huis verkopen Apeldoorn 

Aankoopmakelaar Apeldoorn

Huis kopen Apeldoorn 

Eerste indruk is bepalend
Wist u dat in de eerste seconden die een kijker in uw woning doorbrengt eigenlijk al besloten wordt of hij uw woning wil kopen of niet? Bij een huis kopen wordt de eerste indruk vliegensvlug gemaakt en vaak niet meer bijgesteld. Dat betekent dat u hier rekening mee dient te houden als u kijkers in uw woning ontvangt. Welke indruk krijgen zij als zij over uw drempel stappen? Doet uw gang krap aan doordat u er van alles bewaart? Is het rommelig door een grote hoeveelheid jassen aan de kapstok? Mist er verlichting omdat u zelf inmiddels alles op de tast kan vinden?

Probeer u voor te stellen welke indruk uw entree maakt op een onbekend iemand en speel hier op in. Verwijder bijvoorbeeld tijdelijk jassen van uw kapstok, zorg dat er geen losse schoenen slingeren en zorg dat er voldoende verlichting is. Als u meer wilt weten over hoe u een goede eerste indruk kunt maken, lees dan onze blog “verkoopstyling effectiever dan prijsverlaging bij verkoop woning.”

Maak uw woning een allemansvriend
Grote kans dat u tevreden bent met de inrichting van uw woning. U heeft de meubels en details gekozen omdat ze u aanspreken. De inrichting van een woning is echter een hele persoonlijke smaak. Dat wat u gezellig vindt, vindt iemand anders een stuk minder mooi. Een veelgemaakte fout is dat gedacht wordt dat een koper daar wel doorheen kijkt. Echter blijkt dat het negentig procent van de kopers niet lukt om voorbij uw stijl te kijken. Zij zien niet hoe het ook anders kan. Als uw inrichting niet aanspreekt, dan zullen zij dus denken dat uw woning hen niet aanspreekt. Terwijl dit niet hetzelfde hoeft te zijn. Zorg daarom dat de inrichting van uw woning een allemansvriend wordt. Hierbij kunt u denken aan de inrichting van woonwinkels. Deze showrooms zijn zo ingericht dat het zoveel mogelijk mensen aanspreken.

Als u geen idee heeft hoe u dit bereikt, dan kunt u bij Landheeren ook gebruik maken van een styliste die uw woning zo inricht dat het optimale verkoopresultaat geboekt wordt. Deze investering leidt over het algemeen tot meer bezichtigingen, meer enthousiaste kijkers en meestal tot een snellere verkoop van uw woning.

“90% van de kopers lukt het om voorbij uw stijl te kijken”

Zorg voor rust
Ons huis moet een rustpunt zijn; een plek waar we de hectiek van werk ontvluchten en even niets meer hoeven.  Een plek waar we uitpuffen bijkomen en opladen. Iemand die uw woning bezichtigt moet dus meteen het gevoel hebben dat dit in uw woning mogelijk is. Omdat rust in veel gevallen gelijk staat aan ruimte, betekent dit dat uw moet zorgen dat uw woning ruimtelijk oogt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een spa. Hier vindt u vaak niet meer spullen dan nodig is. Dat zorgt dat er weinig prikkels zijn die voor onrust zorgen.

Ga dus kritisch door de spullen heen en doe weg wat u niet nodig heeft (u zult versteld staan hoeveel u bewaart) en sla op wat u niet dagelijks gebruikt. Dit is niet alleen prettig voor de kijkers van uw woning, maar ook voor uzelf. Alle overbodige spullen die u nu wegdoet, hoeft u straks niet meer mee te verhuizen. Zo begint u straks in uw nieuwe woning ook met rust. Let hierbij ook op kleine details zoals dat uw stoelen aangeschoven staan aan tafel. Een andere manier waarop u zorgt dat er rust is als u kijkers heeft voor uw woning is door te zorgen dat eventuele kinderen en huisdieren niet thuis zijn. Daarnaast is het advies om de kleuren in de woning neutraal te houden, ooit een knalrode muur in een spa gezien?

“Ons huis moet een rustpunt zijn; een plek waar we de hectiek van werk ontvluchten en even niets meer hoeven”

Wilt u het voorbereiden op een bezichtiging niet alleen doen? Wij kunnen als uw makelaar Apeldoorn u op diverse manieren helpen bij de verkoop van uw woning. Met ons team van specialisten helpen wij uw woning met karakter of bijzondere architectuur zo snel mogelijk te verkopen. Daarvoor kunnen we gebruik maken van film tot foto en van styling tot marketing. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met ons.


CONTACT OPNEMEN

Overige tips voor een goede bezichtiging

  • Zorg dat uw woning schoon is. Denk daarbij niet alleen aan het feit dat uw afwas gedaan is en de badkamer een flinke poetsbeurt heeft gehad, maar ook aan het feit dat uw tuin en terras er verzorgd uitzien.
  • Zorg dat de spullen in uw woning heel zijn zodat de potentiële koper het gevoel heeft dat hij uw woning direct zou kunnen betrekken.
  • Maak uw aanrecht leeg. Normaal gesproken staat er waarschijnlijk van alles op uw aanrecht, zorg echter dat u dit opbergt voor een bezichtiging. Op die manier oogt uw keuken ruimer.
  • Hangen er in uw woning specifieke geurtjes van bijvoorbeeld huisdieren of sigaretten? Zorg dat dit voor uw bezichtiging niet het geval. De geur van rook is namelijk één van de grootste afknappers tijdens een bezichtiging. Probeer dus niet binnen te roken of de geur te maskeren door het gebruik van bijvoorbeeld wierrookstokjes.
  • Woont u naast een school of langs een drukke weg? Plan de bezichtiging dan op een rustig moment. Bijvoorbeeld als de kinderen al thuis zijn na een schooldag of juist binnen zitten. Als een bezichtiging plaatsvindt tijdens het speelkwartier van een naastgelegen school, dan kan dit de indruk van de woning flink beïnvloeden. Terwijl dat speelkwartier uiteraard niet de hele dag duurt.
  • Zet uw luxe parfum in beeld en ruim uw hygiënische producten op. Een mooie fles parfum geeft uw huis een luxe uitstraling, zet deze dus in het zicht in de badkamer. Ruim aan de andere kant hygiënische producten buiten het zicht op. Uiteraard is het menselijk dat u maandverband in huis heeft, maar dit hoeft iemand die uw woning bezichtigt niet te zien.
  • Bent u al verhuisd? Voorkom dat uw woning volledig leeg is. Dit maakt namelijk dat uw woning niet huiselijk overkomt. Net zoals negentig procent van de kijkers niet door uw inrichting heen kan kijken, zo kunnen ze in een lege woning ook niet het gevoel van thuis vinden.
  • Het is cliché maar waar: bak een appeltaart of een andere lekkere zoetigheid. Appeltaart geeft een gevoel van warmte en gezelligheid en zal dat ook oproepen bij de kijker van uw woning. Zorg wel dat ze ook daadwerkelijk een stukje appeltaart kunnen pakken als ze dat zouden willen.
  • Zorg dat tijdens de bezichtiging uw radio en televisie uit staan. U wilt dat de aandacht van de kijker uitgaat naar uw woning. Geluid van de radio of televisie leidt dan alleen maar af.

Succesvol uw huis verkopen?

Vanuit ons thema Leef, Woon & Geniet vergroten wij de woonbeleving in- en rondom uw woning en vinden wij samen uw koper. Neem contact op voor meer informatie.


HUIS VERKOPEN

                

Specialisten_Landheeren

Succesvol uw huis verkopen?

Vanuit ons thema Leef, Woon & Geniet vergroten wij de woonbeleving in- en rondom uw woning en vinden wij samen uw koper. Neem contact op voor meer informatie.