Hoeveel is mijn huis waard?

De afgelopen maanden zijn de huizenprijzen weer gestegen. Het gevolg is dat meer mensen hun huis willen verkopen, maar voor welke prijs? In dit artikel vertellen wij als makelaar welke factoren invloed hebben op de waardebepaling van uw huis.

Succesvol uw huis verkopen?

Vanuit ons thema Leef, Woon & Geniet vergroten wij de woonbeleving in- en rondom uw woning en vinden wij samen uw koper. Neem contact op voor meer informatie.


HUIS VERKOPEN

De ligging van uw woning

Om de waarde van uw woning te bepalen zijn er een aantal factoren te onderscheiden die hier invloed op hebben. Allereerst speelt de locatie van uw woning een belangrijke rol. De ligging van uw woning op een gewilde locatie zorgt voor een hogere waarde. Is er in de buurt van uw huis veel werkgelegenheid? Dan neemt de waarde over het algemeen toe.

Leeftijd en staat van de woning

Een andere factor is de leeftijd van uw woning. Een nieuwere woning is vaak beter geïsoleerd, waardoor het minder kans op vochtproblemen heeft. Naast de leeftijd speelt ook de staat van de woning een belangrijke rol. In het geval er het nodige moet worden verspijkerd, neemt de waarde van de woning af. Gerelateerd hieraan is de leeftijd van de cv-ketel. Indien deze al bijna moet worden vervangen neemt de waarde van uw woning verder af.

Woonoppervlak

Ook het bewoonbare oppervlakte van een woning is een factor voor de waardebepaling van uw woning. Hoe meer vierkante meter uw woning heeft hoe meer uw woning waard is.

De omgeving

Is er in de buurt van de woning veel openbaar terrein of juist een drukke straat? De waarde van de woning ligt hoger in een rustige omgeving, waar u weinig tot geen last heeft van andere gebruikers en waar veel natuur en groen te vinden is.

De markt

Door naar te koop staande huizen in de buurt te kijken is het mogelijk om een marktconforme prijs op te stellen. Door onderzoek te doen via internet is op een eenvoudige manier te achterhalen welke prijs past bij de huidige markt.

Advies nodig?

Bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? Wij helpen u graag. Neem contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek.


CONTACT OPNEMEN

Specialisten_Landheeren

Succesvol uw huis verkopen?

Vanuit ons thema Leef, Woon & Geniet vergroten wij de woonbeleving in- en rondom uw woning en vinden wij samen uw koper. Neem contact op voor meer informatie.