Het bezichtigen van een woning

bezichtiging

Wanneer u een woning gaat kopen, plant u eerst een bezichtiging. Vraag uzelf daarbij van tevoren af waaraan de woning die u wilt kopen moet voldoen. Schrijf dit ook op. Hierdoor kunt u tijdens de bezichtiging alles controleren en nagaan of het huis wel zo ideaal is. Landheeren Makelaardij helpt u hierbij als aankoopmakelaar.

Makelaar in Apeldoorn

Succesvol uw huis verkopen?

Vanuit ons thema Leef, Woon & Geniet vergroten wij de woonbeleving in- en rondom uw woning en vinden wij samen uw koper. Neem contact op voor meer informatie.

Het is verstandig om een bezichtiging altijd overdag te doen. Je moet een goed beeld krijgen van de lichtinval maar ook zie je dan of er eventuele scheuren en schimmels zijn. Controleer voor of tijdens de bezichtiging hoe lang het huis al te koop staat en waarom het wordt verkocht. Indien het al langer dan zes maanden te koop staat weet je dat je een bod kan uitbrengen dat beneden de vraagprijs ligt.

Het gevoel

Wat voor een gevoel krijg je wanneer je het huis betreedt? U moet voor uzelf nagaan of u graag in de woonkamer zou willen zitten. Laat u niet verleiden door de aankleding zoals een bosje bloemen of de geur van gebakken koekjes. Bekijk gelijk ook de buurt: voelt u zich hier veilig en prettig?

Landheeren droomhuis kopen

Andere woning

Indien de verkoper al een andere woning heeft, zal hij het huis zo snel mogelijk willen verkopen. Op deze manier heeft de verkoper dan geen dubbele lasten meer. U moet ook vragen hoelang de verkoper in het huis heeft gewoond. Is dat een korte tijd dan zit er misschien een addertje onder het gras. Zijn er anderen die in de buurt hun huis snel te koop hebben gezet? Zo ja, dan kunnen er problemen zijn in de buurt. Daar zit je niet op te wachten.

Tot slot

U moet ook weten of er meer gegadigden zijn voor het huis. Hoe zit het met de kosten en onderhoud van de woning? Zijn er nog eventuele gebreken en kunnen bepaalde zaken worden overgenomen. Door al uw vragen vooraf te noteren gaat u verstandig een huis bezichtigen.

Uw droomwoning vinden

Bent u op zoek naar een nieuwe droomwoning? Wij helpen u graag bij uw zoektocht. Neem contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Kantoor en postadres:

Landheeren Makelaardij

Zomeroord 32
7361 GL Beekbergen

Locatie Apeldoorn:

Landheeren Makelaardij

Frisolaan 50
7316 DD Apeldoorn

Deventer vergaderlocatie:

Landheeren Makelaardij

Bergstraat 48
7411 ET Deventer

Contact
E-mail: info@landheeren.nl
Telefoon Apeldoorn: 085 - 40 16 536
Telefoon Beekbergen: 055 - 542 4201
Ingrid: 06 - 53 25 23 78
Gonda: 06 - 38 60 22 08
Twitter Facebook LinkedIn Pinterest

NVM    Funda    Vastgoedcert    NWWI    eha