Huis kopen Veluwe? Landheeren Makelaardij

De Veluwe is een prachtig gebied om te wonen: groen, rustig en centraal gelegen in Nederland. Het gebied is dunbevolkt en heeft een lange historie. Natuur en cultuur wisselen elkaar af en toch zijn de meeste plekken goed bereikbaar via de snelweg of met de trein. De Veluwe is een ideale locatie om een huis te kopen.

De Veluwe

De Veluwe heeft een oppervlakte van ongeveer 1000 km². Een huis kopen op de Veluwe is niet altijd gemakkelijk, omdat een groot gedeelte van de Veluwe bestaat uit natuurparken zoals De Hoge Veluwe en de Veluwe Zoom. Grote delen van de Veluwe worden gevormd door stuwwallen uit de IJstijd. Ten noorden van Rheden, in het Nationaal Park Veluwezoom, ligt het Signaal Imbosch met het hoogste punt van de Veluwe op 110 meter boven NAP.

Vlakbij Apeldoorn ligt Kroondomein Het Loo. Het landgoed is 10.400 hectare en daarmee het grootste landgoed van Nederland. Meer naar het noorden liggen het stuifzandgebied Leuvenhorst en het Leuvenumse Bos. De Veluwe wordt in het oosten begrensd door het  IJsseldal, in het noorden door de Veluwerandmeren, in het zuiden door de Nederrijn en in het westen door de Gelderse Vallei. Door de grootte van het gebied heeft de Veluwe een zeer divers landschap. Ieder gedeelte van de Veluwe heeft hierdoor zijn eigen kenmerken en charmes.

Advies huis kopen op de Veluwe

Wilt u een huis kopen op de Veluwe? Bedenk dan eerst waar u graag een huis wilt kopen:

  • In de stad
  • Dichtbij de stad, zoals Beekbergen of Schaarsbergen
  • In een klein dorp in de bossen zoals Hoog Soeren of Wolfheze
  • Dichtbij bos of heide?
  • In de buurt van het water?

Zowel de steden als dorpen op de Veluwe zijn omringd door mooie natuur en beschikken over bijzondere woningen die kunnen voorzien in een optimale woonbeleving. Wij zijn goed op de hoogte van de huizenmarkt op de Veluwe en kunnen u helpen bij het vinden van uw droomwoning. Weet u zelf nog niet exact waar op de Veluwe u een huis wilt kopen, dan helpen wij u graag. Wij nodigen u dan ook van harte uit contact op nemen voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Wonen op de Veluwe

De Veluwe is al eeuwen lang bewoond, maar de meeste mensen hebben altijd aan de rand van het gebied gewoond. Het bosgebied van de Veluwe heeft een zeer lage bevolkingsdichtheid van 15,2 inwoners per km2, waar het gemiddelde in Nederland op 504 ligt. Belangrijke steden op de Veluwe zijn: Arnhem, Apeldoorn, Harderwijk, Ede en Barneveld. Deze steden zijn de afgelopen decennia fors gegroeid, maar zijn nog altijd gemoedelijke provinciesteden om een huis te kopen en prettig te kunnen wonen. Arnhem is met ruim 154.000 inwoners het grootst. Daarna volgt Apeldoorn met ruim 140.000 inwoners. Het kleinere Hattem is daarnaast een echte Veluwse Hanzestad. Ook Harderwijk en de vissersstad Elburg hebben een rijke historie. De Veluwe is tevens rijk aan bijzondere kastelen en landhuizen.