Huis kopen Veluwe? Landheeren Makelaardij

De Veluwe is een prachtig gebied om te wonen: groen, rustig en centraal gelegen in Nederland. Het gebied is dunbevolkt en heeft een lange historie. Natuur en cultuur wisselen elkaar af en toch zijn de meeste plekken goed bereikbaar via de snelweg of met de trein. De Veluwe is een ideale locatie om een huis te kopen.

Woonwensen waarmaken?

Wij staan voor u klaar
Landheeren Magazine

Woonwensen waarmaken? Wij helpen u graag

Landheeren Makelaardij heeft een eigen visie op makelaardij: Leef, Woon & Geniet! Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen in koop & verkoop. Download de gratis brochure.

De Veluwe

De Veluwe heeft een oppervlakte van ongeveer 1000 km². Een huis kopen op de Veluwe is niet altijd gemakkelijk, omdat een groot gedeelte van de Veluwe bestaat uit natuurparken zoals De Hoge Veluwe en de Veluwe Zoom.

Grote delen van de Veluwe worden gevormd door stuwwallen uit de IJstijd. Ten noorden van Rheden, in het Nationaal Park Veluwezoom, ligt het Signaal Imbosch met het hoogste punt van de Veluwe op 110 meter boven NAP.

Vlakbij Apeldoorn ligt Kroondomein Het Loo. Het landgoed is 10.400 hectare en daarmee het grootste landgoed van Nederland. Meer naar het noorden liggen het stuifzandgebied Leuvenhorst en het Leuvenumse Bos.

De Veluwe wordt in het oosten begrensd door het  IJsseldal, in het noorden door de Veluwerandmeren, in het zuiden door de Nederrijn en in het westen door de Gelderse Vallei. Door de grootte van het gebied heeft de Veluwe een zeer divers landschap. Ieder gedeelte van de Veluwe heeft hierdoor zijn eigen kenmerken en charmes.

Advies huis kopen op de Veluwe

Wilt u een huis kopen op de Veluwe? Bedenk dan eerst waar u graag een huis wilt kopen:

  • In de stad
  • Dichtbij de stad, zoals Beekbergen of Schaarsbergen
  • In een klein dorp in de bossen zoals Hoog Soeren of Wolfheze
  • Dichtbij bos of heide?
  • In de buurt van het water?

Zowel de steden als dorpen op de Veluwe zijn omringd door mooie natuur en beschikken over bijzondere woningen die kunnen voorzien in een optimale woonbeleving. Wij zijn goed op de hoogte van de huizenmarkt op de Veluwe en kunnen u helpen bij het vinden van uw droomwoning.

Weet u zelf nog niet exact waar op de Veluwe u een huis wilt kopen, dan helpen wij u graag. Wij nodigen u dan ook van harte uit contact op nemen voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Wonen op de Veluwe

De Veluwe is al eeuwen lang bewoond, maar de meeste mensen hebben altijd aan de rand van het gebied gewoond. Het bosgebied van de Veluwe heeft een zeer lage bevolkingsdichtheid van 15,2 inwoners per km2, waar het gemiddelde in Nederland op 504 ligt. Belangrijke steden op de Veluwe zijn: Arnhem, Apeldoorn, Harderwijk, Ede en Barneveld. Deze steden zijn de afgelopen decennia fors gegroeid, maar zijn nog altijd gemoedelijke provinciesteden om een huis te kopen en prettig te kunnen wonen. Arnhem is met ruim 154.000 inwoners het grootst. Daarna volgt Apeldoorn met ruim 140.000 inwoners. Het kleinere Hattem is daarnaast een echte Veluwse Hanzestad. Ook Harderwijk en de vissersstad Elburg hebben een rijke historie. De Veluwe is tevens rijk aan bijzondere kastelen en landhuizen.

Wat doet een makelaar?

Een makelaar bemiddelt bij de koop en verkoop van huizen en appartementen. Makelaars staan verkopers bij door o.a. te adviseren bij het vaststellen van de juiste vraagprijs, de beste kopers te vinden door een gerichte en actieve marketingcampagne, de bezichtigingen te begeleiden en succesvol de onderhandelingen te voeren. Als makelaar kunnen we ook kopers bijstaan. Bijvoorbeeld door in deze lastige markt een object te vinden dat bij uw wensen en budget past.

Wat is de rol van een aankoopmakelaar?

De aankoopmakelaar behartigt uw belangen wanneer u een huis wilt kopen. Het gaat dan niet alleen om de onderhandelingen. Als aankoopmakelaar hebben we regelmatig toegang tot huizen die (nog) niet op Funda staan of komen en woningen die in de stille verkoop (dus die niet op internet of social media) worden aangeboden. Ook beoordelen we voor u de prijsstelling, ligging, kwaliteit en het potentieel van aangeboden woningen.

Waarom een NVM Makelaar?

In Nederland geldt de titel 'NVM makelaar' als keurmerk. Makelaars die aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) moeten voldoen aan een serie opleidings- en kwaliteitseisen. Zo weet u zeker dat u kiest voor een betrouwbare partner.

Wat kost een makelaar?

Er zijn geen standaard tarieven voor makelaars. Het tarief hangt af van de diensten die worden geboden. Wilt u volledig ontzorgt worden of vraagt u specifieke kennis van bijvoorbeeld de markt voor exclusief vastgoed? Dan heeft dit vanzelfsprekend een invloed op de kosten. Wij maken graag een aanbod op maat voor u.