Huis kopen in Apeldoorn? Landheeren Makelaardij

Wilt u een huis kopen in Apeldoorn of omgeving? Dan heeft u bij ons de keuze uit een groot woningaanbod. Als specialist in woningen met karakter of een bijzondere architectuur helpen wij u graag bij het vinden van een huis dat geheel aansluit bij uw woonwensen.

Oriëntatie

Voordat u een huis gaat kopen in Apeldoorn is het altijd goed om vooraf over een aantal zaken na te denken. Zo voorkomt u dat u veel tijd kwijt bent aan het bezichtigen van huizen die niet bij uw wensen aansluiten. Het is daarom verstandig eerst na te denken over de volgende vragen:

  • Wat is het maximale budget dat u wilt besteden aan uw huis?
  • Wat zijn de belangrijkste eisen waar uw huis sowieso aan moet voldoen, denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van een tuin of een minimaal aantal slaapkamers.
  • Wilt u een huis waar nog geklust moet worden of een huis waar u zo kunt intrekken?
  • Welke sfeer moet het huis uitstralen? Houdt u bijvoorbeeld van historische woningen of juist meer van nieuwbouw?
  • Wat wenst u van de omgeving? Woont u graag dichtbij de stad of liever in het groen?
  • Welke wijken in Apeldoorn spreken u aan?

Als makelaar in Apeldoorn en Beekbergen helpen wij u graag bij het beantwoorden van deze vragen en voorzien u graag van professioneel advies. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Apeldoorn

Wilt u bij ons een huis kopen in Apeldoorn, dan is het goed om u eerst te verdiepen in de gemeente. Naast dat wij goed op de hoogte zijn van de markt in Apeldoorn zijn wij ook zeer bekend in de omgeving. Hierdoor hebben wij goed inzicht welke wijken of dorpen passen bij u als koper. Deze informatie delen wij graag en geven u hier dan ook alvast belangrijke informatie over de stad Apeldoorn en de verschillende wijken:

Advies huis kopen Apeldoorn

Wilt u deskundige hulp bij de aankoop van een huis in Apeldoorn? Wij zijn goed op de hoogte van de huizenmarkt en kennen de verschillende wijken en dorpen in en rondom Apeldoorn. Wij hebben veel contacten met andere makelaars en weten daardoor goed welke huizen op de markt komen en welke passen bij uw wensen. Als u wilt weten wat wij voor u kunnen doen bij het kopen van een huis in Apeldoorn, neem dan contact met ons op.

verkochtafbeelding2

Het beste advies

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Apeldoorn is gelegen in Gelderland en onderdeel van de Veluwe. De gemeente Apeldoorn heeft in totaal bijna 160.000 inwoners, waarvan het grootste gedeelte in de stad Apeldoorn woont. Naast de stad Apeldoorn behoren tot de gemeente onder andere de woonkernen: Ugchelen, Beekbergen, Wenum-Wiesel, Loenen, Uddel, Hoenderloo, Klarenbeek, Lieren en Hoog Soeren. Ook in deze woonkernen hebben wij een groot aanbod aan diverse woningen met karakter of bijzondere architectuur. Wilt u meer weten over ons aanbod of heeft u advies nodig bij een huis kopen in Apeldoorn, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Schrijf u vandaag nog gratis in als woningzoeker

Samen vinden wij uw nieuwe woning!

Wijken in Apeldoorn

Rondom het centrum van Apeldoorn liggen verschillende wijken en buurten met allen hun eigen karakter. Als u een huis wilt kopen in Apeldoorn en u kent de stad nog niet goed, dan is het verstandig om u in de verschillende wijken te verdiepen. Wij delen graag onze kennis over de wijken in Apeldoorn met u. Ook kan het verstandig zijn eens een bezoek te brengen aan één van de wijken waarin u geïnteresseerd bent. Hieronder geven wij u een selectie van de wijken in en rondom Apeldoorn.

Apeldoorn Centrum
Het centrum van Apeldoorn bestaat uit een langgerekte, historische dorpsstructuur van de Hoofdstraat met diverse zijstraten. In de binnenstad vindt u zowel oude historische als nieuwe stijlvolle panden. De woningen rondom het bruisende winkelhart bestaan voornamelijk uit appartementen. Binnen loopafstand bent u bij het centrale station van Apeldoorn en de sfeervolle en gezellige winkels.

 

Apeldoorn Noord

Dit gedeelte van Apeldoorn is opgesplitst in 10 verschillende buurten met elk hun eigen karakter. Hieronder vindt u een selectie van de bestaande buurten in deze wijk om u zo een beter beeld te geven van de omgeving.

De Parken
De Parken is een fraaie historische wijk gelegen direct ten noorden van het centrum van Apeldoorn. Het is een unieke villawijk, gebouwd rond vier parken: het Oranjepark, het Wilhelminapark, het Prinsenpark en het Verzetsstrijderspark. Doordat de wijk voornamelijk uit parken is opgebouwd is ook de wijk zelf verder parkachtig ingedeeld door de relatief grote tuinen, sierlijke bomen langs de lanen en bestrating in Engelse landschapsstijl.

 

‘t Loo
De wijk ‘t Loo ligt tussen Paleis Het Loo en de Zwolseweg. Vroeger woonde hier het personeel van Paleis Het Loo. De aanwezigheid van het paleis en de Koninklijke familie hebben grote invloed gehad op de inrichting van deze wijk. Zo heeft het assenstelsel van het paleis een vervolg gekregen in de stedenbouwkundige opzet van het gebied rondom het Loo met als centraal punt de Naald. Deze wijk kenmerkt zich door het stijlvolle en mooie woningaanbod.

 

Kerschoten
Kerschoten ligt in het noordwesten aan de rand van Apeldoorn. De wijk werd gebouwd in de jaren ‘50 en ‘60 met de eerste hoogbouw van de stad. In deze wijk is het Mercatorplein te vinden met diverse winkelgelegenheden. Vier jaar geleden heeft deze Apeldoornse wijk een multifunctioneel centrum erbij gekregen wat uitgegroeid is tot het bruisende middelpunt van de buurt.

Hier kunnen buurtbewoners terecht voor advies en informatie over wonen, zorg en welzijn. De wijk Kerschoten bestaat voor een groot deel uit huurwoningen.

Apeldoorn West
Apeldoorn West bestaat uit de wijken Berg en Bos, de Sprengen en Orden. Het westen van de wijk loopt over in de bossen van de Veluwe.

 

Berg en Bos
Berg en Bos is een villawijk op een voormalig landgoed. In de wijk liggen Park Berg en Bos met de Apenheul en sportpark Berg en Bos. Kenmerkend voor de wijk is de bosrijke omgeving gecombineerd met de huizenarchitectuur van bekende architecten als Gerrit Rietveld, Wildschut en de Apeldoorners Henk en Chris Wegerif. Het is een stijlvolle wijk met aan de rand van de wijk ruimte voor een heerlijke wandeling waarbij met regelmaat eekhoorns, egels, vossen en soms wilde zwijnen worden gespot.

 

De Sprengen / Spainkbos
De Sprengen en Spainkbos liggen niet ver ten noordwesten van het centrum. In deze buurten vindt u vooral koopwoningen. Aantrekkelijk is dat de wijken dichtbij het natuurpark Berg en Bos en de Apenheul liggen. Ook Paleis het Loo ligt in de directe omgeving. U kunt hier genieten van de bosrijke en natuurlijk omgeving die Apeldoorn u biedt.

 

Orden
Orden ligt ten westen van het centrum en kenmerkt zich voornamelijk door rijtjeswoningen, flats en seniorenwoningen uit de jaren ’60. Orden beschikt over een winkelcentrum met o.a. een supermarkt en een apotheek. Naast de koopwoningen die in deze wijk worden aangeboden bestaat de wijk ook uit veel huurwoningen.

 

header-wilh-druckerstraat-214-1024x384

Apeldoorn Noordoost
De wijk Apeldoorn Noordoost bestaat uit twee woonbuurten en een bedrijvenpark. Op het bedrijven park vindt u onder andere een grote autoboulevard. Hieronder vindt u enige informatie over de twee woonbuurten van Apeldoorn Noordoost.

 

Zevenhuizen
De woonbuurt Zevenhuizen ligt ten noordoosten van het centrum en is weer opgedeeld in verschillende buurten: Sluisoord, Anklaar, de Mheen en  Sprenkelaar. De wijk is gebouwd in de jaren ‘60 en ‘70. Het grootste stadspark van Apeldoorn is gelegen in de Mheen. Dit park biedt de mogelijkheid voor kinderen hun energie te uiten op de vele speelplaatsen in het park of door een rondje te skeeleren rondom het park.

Tevens bevindt zich hier een sporthal waar diverse binnensporten worden beoefend. De wijk bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen.

 

Zuidbroek
Aan de buitenrand van Apeldoorn in het noordoosten ligt de moderne nieuwbouwwijk Zuidbroek. Deze wijk is nog volop in ontwikkeling. In totaal komen hier 3.100 woningen te staan, verdeeld over drie buurten: Het Mozaïek, Het Rooster en De Wellen.

stadskade-sfeer

Apeldoorn Zuidoost
Apeldoorn Zuidoost bestaat uit drie buurten met als grootste woonwijk De Maten. Hieronder wordt deze woonwijk voor u uitgelicht.

 

De Maten
De Maten is gelegen in het zuidoosten van Apeldoorn. Het is een grote wijk met circa 27.000 inwoners. De wijk is gebouwd in de jaren ‘70 en ‘80 en bestaat voor het grootste gedeelte uit eengezinswoningen. Deze wijk kenmerkt zich door de grote hoeveelheid woonerven gelegen aan binnenwegen die op hun beurt uitmonden op de Matenring. Men spreekt hier ook wel van een spaghettistructuur.

Daarnaast wordt de Maten ook wel beschouwd als de ‘groenste’ stadswijk in de gemeente Apeldoorn door het vele groen in de directe omgevingen van de woningen. Naast het centrale winkelcentrum waar de Maten ook over beschikt, bevindt zich hier ook het tweede tussenstation van Apeldoorn: Apeldoorn de Maten.

Apeldoorn Oost
Apeldoorn Oost is opgesplitst in 8 buurten. De spoorlijn van Apeldoorn naar Deventer loopt dwars door deze wijk heen. In deze wijk is dan ook een tussenstation van Apeldoorn te vinden. Hieronder vindt u een selectie van de bestaande buurten in deze wijk om u zo een beter beeld te geven van de omgeving.

 

Welgelegen
De wijk Welgelegen ligt aan de oostkant van het Apeldoorns kanaal, vlakbij het centrum. De wijk is vernoemd naar het Landgoed Welgelegen en bestaat uit drie buurten: Welgelegen-Noord, Welgelegen-Midden en Welgelegen-Zuid.

Welgelegen wordt ook wel beschouwd als een veilige en vriendelijke thuisomgeving voor kinderen met onderwijs en sportvoorzieningen binnen handbereik. Het grootste gedeelte van deze wijk bestaat uit koopwoningen met daarnaast een derde deel aan huurwoningen.

 

Osseveld / Woudhuis
In het noordoosten van Apeldoorn liggen de wijken Osseveld en Woudhuis, gebouwd in de jaren ‘90. De wijken worden gekenmerkt door een kindvriendelijke omgeving en moderne architectuur.. Naast een kinderopvang, een basisschool en een winkelcentrum bevindt zich hier het station Apeldoorn Osseveld. Dit station ligt tussen de wijken Osseveld en Woudhuis in.

Apeldoorn Zuid
Apeldoorn Zuid is een wijk in Apeldoorn die bekend staat als de arbeiderswijk van Apeldoorn. Met meer dan 18.000 inwoners is het een van de grotere wijken van deze stad. Deze wijk bestaat uit meerdere buurten waarvan er hieronder twee worden uitgelicht.

 

Vogel- en Componistenkwartier
Het Vogel- en Componistenkwartier zijn twee oude wijken in het zuiden van Apeldoorn. In het componistenkwartier komen overwegend eengezinswoningen voor met een traditionele bouwtechniek. De rijen met huizen wisselen zich af in lengte in blokverkaveling met kleine bijgebouwen op de hoeken en privé tuinen op de binnenterreinen.

 

Staatsliedenkwartier / Rivierenkwartier
Het Staatsliedenkwartier is een multiculturele wijk in het zuiden van Apeldoorn met veel flats. De wijk is gebouwd in de periode 1960-1969. Naast flats bestaat deze wijk uit stroken en rijtjeswoningen in een stedenbouwkundig sterk geprofileerde mix van laag- en middelhoogbouw.

Apeldoorn Zuidwest
Apeldoorn Zuidwest bestaat uit 9 verschillende buurten en het dorp Ugchelen dat zelf ook weer verdeeld is in 3 buurten. Hieronder vindt u een selectie van de bestaande buurten in deze wijk om u zo een beter beeld te geven van de omgeving.

 

De Heeze
Ten zuidwesten van het centrum ligt de wijk De Heeze. Het grootste gedeelte van de wijk  bestaat uit woningen uit de periode 1975 tot 1980. Een aantal woningen zijn ouder en gebouwd rond 1930, dit zijn voornamelijk eengezinswoningen. Tevens bevinden zich hier twee appartementsgebouwen die geschikt is voor ouderen.

 

Ugchelen / Winkewijert
Ugchelen is een dorp in de gemeente Apeldoorn met circa 7.000 inwoners. Ugchelen ligt tegen het zuidwesten van Apeldoorn aan. Het dorp heeft zijn eigen ‘dorpsgevoel’ weten te behouden door het in stand houden van diverse dorpsverenigingen. In dit dorp bevinden zich voornamelijk eengezinswoningen die voor het jaar 2000 zijn gebouwd.

Apeldoorn

Makelaar Apeldoorn

Lees meer over Apeldoorn en maak kennis met onze diensten:

> Huis verkopen

> Aankoopmakelaar

> Makelaar

> Apeldoorn Noord

> Apeldoorn Oost

> Apeldoorn West

> Apeldoorn Zuid

Beekbergen
Veluwe

Makelaar in Apeldoorn

Kantoor en postadres:

Landheeren Makelaardij

Zomeroord 32
7361 GL Beekbergen

Locatie Apeldoorn:

Landheeren Makelaardij

Frisolaan 50
7316 DD Apeldoorn

Deventer vergaderlocatie:

Landheeren Makelaardij

Bergstraat 48
7411 ET Deventer

Contact
E-mail: info@landheeren.nl
Telefoon Apeldoorn: 085 - 40 16 536
Telefoon Beekbergen: 055 - 542 4201
Ingrid: 06 - 53 25 23 78
Gonda: 06 - 38 60 22 08
Twitter Facebook LinkedIn Pinterest

NVM    Funda    Vastgoedcert    NWWI    eha