Het dorp Beekbergen

Het dorp Beekbergen

 

Beekbergen is een gezellig dorp dat net zoals Apeldoorn en Ugchelen onder de gemeente Apeldoorn valt. Het dorp ligt aan de rand van de mooie Veluwe en bestaat buiten de bebouwde kom voornamelijk uit bossen en landbouwgrond. Wie van rust en natuur houdt is in Beekbergen op de goede plek.

Het dorp

Beekbergen telt ongeveer 5000 inwoners. De meeste bewoners van Beekbergen wonen in de kern van het dorp. Hier bevinden zich ook de meeste winkels en horecagelegenheden. In de zomer geniet je hier van een drankje op een van de terrasjes die Beekbergen kent. Maar ook in de winter zijn er leuke horecagelegenheden waar je voor een hapje of drankje terecht kan.

Toerisme

De afgelopen jaren is Beekbergen tot bloei gekomen als vakantiestreek.
Door de ideale ligging aan de rand van de Veluwe is dit een populaire plek voor binnenlandse vakantiegangers. Het dorp kent dan ook meerdere vakantieparken en campings. Ook op het gebied van hotels en restaurants voldoet Beekbergen aan de wensen van toerisme en recreatie.

Sport

Het dorp Beekbergen beschikt over verschillende sportfaciliteiten. Zo beschikt Beekbergen over een sporthal die wordt beheerd door Acress. Maar ook heeft het dorp een tennisvereniging en een voetbalvereniging. Naast tennissen en voetballen is het onder andere ook mogelijk hier te fitnessen, turnen en te paardrijden.

Header2

Succesvol uw huis verkopen?

Vanuit ons thema Leef, Woon & Geniet vergroten wij de woonbeleving in- en rondom uw woning en vinden wij samen uw koper. Neem contact op voor meer informatie.