Apeldoorn Zuid

VERKOPEN

Ontdek het geheim van het beste verkoopresultaat.

KOPEN
leef-woon-geniet

Apeldoorn Zuid

In Apeldoorn Zuid wonen meer dan 18.000 inwoners. Hiermee is Apeldoorn Zuid een grote wijk in Apeldoorn. Deze wijk bestaat uit meerdere buurten; vogelkwartier, Componistenkwartier, Staatsliedenkwartier, Rivierenkwartier en Malkenschoten. In dit artikel vindt u meer informatie over deze buurten.

Staatsliedenkwartier

Het Staatsliedenkwartier is een multiculturele wijk. Deze stedenbouwkundige wijk bestaat uit allerlei rijtjeswoningen en diverse flats. De woningen zijn gebouwd in een mix van laag- en middelhoogbouw.

Rivierenkwartier

Het Rivierenkwartier is een arbeiderswijk met circa 2763 bewoners. Typerend aan de wijk is de afwisseling in flats en rijtjeshuizen. De wijk heeft onder andere een winkelcentrum met daarin een supermarkt en een winkel voor huishoudelijke benodigdheden.

Malkenschoten

Malkenschoten zit vlakbij het Componistenkwartier. Deze buurt kenmerkt zich door veel recreatie- en sportvoorzieningen. Zowel voor kinderen, tieners als ouderen zijn er sportieve en ontspannende faciliteiten te vinden. De wijk sluit aan op een groot bedrijventerrein in Apeldoorn Zuid.

Vogel- en Componistenkwartier

Het Vogel- en Componistenkwartier zijn de oude wijken in Apeldoorn Zuid. Het Vogelkwartier is een vooroorlogse wijk en het Componistenkwartier is een naoorlogse buurt.

Het Vogelkwartier biedt veel eengezinswoningen met in de buurt een winkelcentrum. De woningen wisselen af met kleinere bijgebouwen op de hoeken en privé tuinen op de binnenterreinen. Het Componistenkwartier is een wijk met erg veel woonhuizen.

De buurt kenmerkt zich door een volks karakter. Iedere vrijdag is er een markt en in de buurt van de huizen is er een grote supermarkt met handelswaren te vinden.

Zuiderpark

Eén van de grootste parken van Apeldoorn is het zuiderpark. Het park is langwerpig en bevindt zich in het midden van het Staatsliedenkwartier, het Componistenkwartier en het Rivierenkwartier.

Dus bent u op zoek naar een rijtjes woning of een appartementje in Apeldoorn? Wellicht is Apeldoorn Zuid dan een plek voor u om te gaan wonen. Bent u meer op zoek naar een luxere vrijstaande woning? Dan sluiten de woningen in Apeldoorn Noord of West meer aan bij uw wensen.

Huis kopen in Apeldoorn

Wilt u graag een huis kopen in Apeldoorn? Of in een dorp dichtbij Apeldoorn? Landheeren Makelaardij helpt u graag bij het vinden van uw nieuwe droomwoning. Neem vandaag nog contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Team-landheeren

Succesvol uw huis verkopen?

Vanuit ons thema Leef, Woon & Geniet vergroten wij de woonbeleving in- en rondom uw woning en vinden wij samen uw koper. Neem contact op voor meer informatie.