Aankoopmakelaar in Apeldoorn? Landheeren Makelaardij

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning heeft u de mogelijkheid om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar kan veel werk voor u uit handen nemen.

Wij zijn als uw aankoopmakelaar in Apeldoorn en Beekbergen op de hoogte van recente ontwikkelingen op de markt, kennen uw regio en denken mee over mogelijke geschikte woningen. Meer informatie over ons en onze werkwijze vindt u hier.

Diensten aankoopmakelaar Apeldoorn

Internet is een goede mogelijkheid om woningen die te koop staan in uw regio te vinden. Door op deze manier te zoeken naar een woning kunt u snel vanuit huis een eerste selectie maken. Echter door alleen op internet te zoeken, gaan er ook huizen aan u voorbij. Als u zelf op zoek gaat, bent u namelijk vaker te laat, doordat u het huis pas opmerkt als het op internet verschijnt.

Ons team van specialisten zorgt ervoor dat u niet te laat bent en helpt bij het zoeken naar een geschikte woning. Daarnaast bieden wij als uw aankoopmakelaar Apeldoorn u de volgende diensten: advies bij en tijdens het bezichtigen van een huis, onderzoek naar juridische zaken, bouwmogelijkheden en kwaliteiten van het huis, voeren van onderhandelingen, professioneel advies bij het controleren en ondertekenen van een koopovereenkomst en het inspecteren van de woning.

Bij welke van onze diensten heeft u onze hulp nodig?

Huizen zoeken en bezichtigen met Landheeren Makelaardij

Een belangrijke reden waarom u ons wilt inschakelen als aankoopmakelaar Apeldoorn is de hulp die wij bieden bij het zoeken van voor u geschikte huizen. Wanneer u een drukke baan hebt, een druk huishouden of om andere redenen bijna nooit thuis bent, heeft u wellicht geen tijd om dagelijks de nieuwe woningen te bekijken.

Echter vergt het zoeken naar een geschikte woning veel tijd en daarom nemen wij, met onze vakkennis, dat dan ook graag van u over. Daarbij kunnen wij uw specifieke woonwensen koppelen aan een geschikte woning, wat met internet een stuk lastiger is. Deze specifieke woonwensen kunt u met ons bespreken in een gesprek.

Woonwensen
In het gesprek is het belangrijk dat wij u leren kennen: wie bent u, wat doet u graag, wat verwacht u van een huis en waar voelt u zich thuis. Doordat we niet alleen naar specificaties kijken, maar ook emotie betrekken in het gesprek, krijgen we een goed beeld van uw woonwensen. Hoe opener u hierover bent, hoe makkelijker het voor ons is om huizen uit het woning aanbod te kiezen die bij u passen.

Op deze manier verspilt u geen tijd aan het bezichtigen van woningen die niet aansluiten bij uw wensen en verwachtingen. Wij kennen de markt en hebben het huis wellicht al zelf gezien waardoor wij beter kunnen inschatten welk huis wel of niet bij u past. Daarnaast kennen we de markt: de huizen, de wijken, buurten en omgeving van Apeldoorn en omstreken. U kunt bij ons dan ook goed advies krijgen over de juiste buurt en over mooie huizen.

Stille verkoop
Sommige woningen staan in de zogenaamde ‘stille verkoop’. Dit betekent dat het voor buitenstaanders niet zichtbaar is dat een woning te koop staat: de woning staat niet op internet, er staat geen bord in de tuin en er is geen advertentie geplaatst. Zelf komt u er dus niet achter dat een dergelijk huis te koop wordt aangeboden.

Wij weten dit echter wel. Wij kunnen u wijzen op deze huizen, die niet op de huizenmarkt zichtbaar zijn. Bent u benieuwd welke huizen in Apeldoorn en omstreken in de stille verkoop staan? Neem dan contact met ons op.

Goede contacten
Als de huizenmarkt goed loopt, kan het zelfs zo zijn dat huizen al verkocht zijn voordat ze echt op de markt zijn vrijgegeven. Wij hebben veel contacten en weten hierdoor eerder welke huizen in de verkoop komen. Wilt u niet steeds naast het net vissen, dan kunnen wij als uw aankoopmakelaar u dus eerder wijzen op huizen die binnenkort in de verkoop gaan.

Ga vandaag nog op zoek naar uw droomwoning

NEEM CONTACT OP

Onderhandelingen voeren

Onderhandelingen voeren is een vak apart. U moet stevig in uw schoenen staan en weten waar u het over hebt. Als iemand voor u de onderhandelingen voert, heeft u als voordeel dat u uzelf niet kan laten meevoeren door emoties. Wij hebben daarnaast een goed beeld van de markt en weten wat een goed bod is en wat er nog te onderhandelen valt.

Ook kennen wij andere makelaars en door ervaring weten wij van elkaar wat een goed bod is om de onderhandelingen te starten.

Doordat onderhandelen tot de werkzaamheden van ons als aankoopmakelaar Apeldoorn behoort, is het resultaat vaak een lagere koopprijs dan wanneer u zelf de onderhandelingen voert. Voor onderhandelingen is het dan ook een goede keuze contact op te nemen met ons als uw aankoopmakelaar.

De koopovereenkomst

Alle afspraken worden vastgelegd in de koopovereenkomst. Een koopovereenkomst is een uitgebreid document. Het is belangrijk om alles goed te controleren. Zaken waar wij op letten zijn de aankoopsom, de datum van de overdracht, voorbehoud voor de financiën, juridische aspecten en de datum van de bankgarantie. Tevens kunnen wij u advies geven bij het kiezen van de juiste financieel adviseur voor de financiële afwikkeling van de koop.

Wanneer alles in orde is, kan de koopovereenkomst worden getekend en het huis definitief worden gekocht. Heeft u in gedachte een huis te kopen en heeft u advies nodig bij het sluiten van een koopovereenkomst, neem dan contact met ons op.

Inspectie van de woning

De notaris verzorgt de uiteindelijke overdracht van de woning op de afgesproken datum. Voordat u en verkoper de leveringsakte ondertekenen, wordt de woning nog eenmaal geïnspecteerd. Wij kunnen u bijstaan bij deze inspectie. Wij letten er bijvoorbeeld op of herstelwerkzaamheden goed zijn uitgevoerd en alles in de woning is opgeleverd zoals is afgesproken.

Ook kijken wij of de woning helemaal leeg is. Mochten er nog gebreken zijn dan kunnen wij dit met de notaris overleggen en advies geven over juridische mogelijkheden. Als de inspectie in orde is, vindt bij de notaris het tekenen van de leveringsakte plaats en wordt de sleutel aan u overgedragen. Heeft u advies nodig bij de inspectie van een woning in Apeldoorn neem dan contact met ons op.

Onderzoek naar huizen

Heeft u uw droomhuis gevonden? Dan is het verstandig om eerst een aantal zaken na te lopen. Het zou immers vervelend zijn als u een mooi vrijstaand huis in Apeldoorn heeft gevonden en in het bestemmingsplan staat dat het naast een nieuwe discotheek gebouwd wordt.

Of u wilt een prachtig landhuis kopen in Beekbergen dat er uitstekend onderhouden uitziet, maar waar achteraf bouwtechnisch veel niet in orde blijkt. Wij kunnen als uw aankoopmakelaar Apeldoorn voor u onderzoek doen naar het huis, maar ook naar andere zaken die van belang zijn bij een huis kopen en voor de woonbeleving. Zaken die worden gecontroleerd zijn:

Zaken die worden gecontroleerd zijn:

  • Bouwtechnische staat: regelen van bouwtechnische keuring
  • Energielabel: is deze aanwezig en wat is hiervan de waarde of consequentie
  • Het bestemmingsplan
  • Kadastrale gegevens: hoe zit het bijvoorbeeld met de erfafscheidingen
  • Gemeente- en Provinciale bepalingen
  • Gegevens van Vereniging van Eigenaren

Wanneer alles gecontroleerd en goedgekeurd is, kan worden overgegaan tot de onderhandelingen. Ook daarbij kunnen wij u advies geven.

Kosten van een aankoopmakelaar Apeldoorn

Een aankoopmakelaar in Apeldoorn in dienst nemen heeft veel voordelen. Uiteraard zijn hier ook kosten aan verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de diensten die u bij ons afneemt. Wilt u meer weten over onze kosten?

Dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. We bespreken met u de mogelijkheden en laten u zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Team-landheeren

Succesvol uw huis verkopen?

Vanuit ons thema Leef, Woon & Geniet vergroten wij de woonbeleving in- en rondom uw woning en vinden wij samen uw koper. Neem contact op voor meer informatie.