Apeldoorn Noord

Apeldoorn Noord staat bekend om een plek met veel kwaliteiten. Het is groen. Er is een veelvoud aan zorg,- onderwijs. En er is een overdaad aan cultuur. De wijken in Apeldoorn Noord hebben ieder een eigen karakter. Twee bijzondere en stijlvolle wijken in Apeldoorn Noord zijn: De Parken en 't Loo. In dit artikel lees je meer over wat deze wijken zo bijzonder maakt.

Apeldoorn Noord

De Parken

Een van de stijlvolle wijken in Apeldoorn Noord is de wijk De Parken. Deze wijk bestaat uit diverse aaneengesloten parken. Dit is het Oranjepark, het Wilhelminapark, het Prinsenpark en het Verzetsstrijderspark. De Parken is aangelegd in een Engelse landschapsstijl. Dit herkent u aan:

  • De uitgestrekte gebogen vijver met een bruggetje.
  • De langgerekte paden.
  • De grote grasvelden.
  • De groepjes bomen.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Wij zijn specialist in woningen met karakter of bijzonder architectuur. Wij helpen u graag bij het kopen of verkopen van een woning. Ons motto:

Huis kopen Beekbergen

Huizen

De meeste woningen in de Parken zijn in de periode tussen 1880 en 1920 gebouwd. Vrijwel alle woningen zijn vrijstaand. De meeste huizen hebben een veranda of een serre. Dit gedeelte van Apeldoorn kenmerkt zich door diversiteit en afwisseling. Geen een woning is hetzelfde. Er worden verschillende steensoorten, houtwerken en versieringen gebruikt. Iedere woning is identiek. Bijna alle woningen rond de Parken zijn beschermde rijks- of gemeentelijke monumenten. De functies variëren enorm. Het ene gebouw was een medische praktijk en de ander een kantoor. Vandaag de dag zijn steeds meer van die gebouwen een woonhuis.

De andere wijken in Apeldoorn Noord hebben verschillende type woningen, waaronder rijtjeshuizen, doorzonwoningen, drive-inwoning, villawoningen en relatief veel hoogbouw.

Bewaren

 't Loo

Een andere wijk in Apeldoorn is de wijk 't Loo. In deze wijk staat ook het welbekende Paleis het Loo. Dit prachtige paleis is sinds 1984 het voormalig Koninklijk Paleis. Naast dit mooie gebouw is ook een nationaal museum gebouwd. Sinds 1990 behoort het paleis tot de top 100 van de Rijksdienst voor Monumentenzorg.

De stijl van het paleis is doorgevoerd in huizen die in deze wijk zijn gebouwd. Stijlvolle en mooie woningen worden er in dit stukje Apeldoorn aangeboden.

Overige wijken

Naast deze twee stijlvolle en mooie wijken van Apeldoorn Noord kent dit gedeelte van Apeldoorn nog andere wijken. Zo bevinden zich in Apeldoorn Noord de wijken Zevenhuizen, Kerschoten en de nieuwbouwwijk Zuidbroek.

Deze wijken bieden veel voorzieningen, waaronder kinderboerderijen, bibliotheken en zwembaden. Veel van de buurten in Apeldoorn Noord zijn goed bereikbaar per Openbaar Vervoer (bus).

Huis kopen in Apeldoorn Noord

Bent u enthousiast geraakt over de wijk Apeldoorn Noord? En wilt u hier graag gaan wonen? Of wilt u op een andere plek in Apeldoorn u nieuwe droomwoning vinden? Landheeren Makelaardij helpt u graag. Neem vandaag nog contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Lees ook

Lees meer over de stad Apeldoorn en wat wij u als makelaar in Apeldoorn bieden:

Kantoor en postadres:

Landheeren Makelaardij

Zomeroord 32
7361 GL Beekbergen

Locatie Apeldoorn:

Landheeren Makelaardij

Frisolaan 50
7316 DD Apeldoorn

Deventer vergaderlocatie:

Landheeren Makelaardij

Bergstraat 48
7411 ET Deventer

Contact
E-mail: info@landheeren.nl
Telefoon Apeldoorn: 085 - 40 16 536
Telefoon Beekbergen: 055 - 542 4201
Ingrid: 06 - 53 25 23 78
Gonda: 06 - 38 60 22 08
Twitter Facebook LinkedIn Pinterest

NVM    Funda    Vastgoedcert    NWWI    eha